domingo, 19 de febrero de 2012

Com hauria de ser un bon mestre?

En aquest vídeo, el professor Jostein Gaarder dóna algunes fórmules de com ser un bon professor. Ja sabem que no existeix cap manual del bon professor, però sempre podem recórrer a mestres experimentats, que s'han  preocupat per millorar, i que s'han trobat en multitud de situacions.

http://www.youtube.com/watch?v=4O8s3gaIUbc   

Per altra banda vos recomano el programa "Mestres", de TV3 on professors experimentats caracteritzen a un bon  mestre; entre algunes frases destacaria:
- el mestre ha de ser un bon actor (aquesta frase jo l'enfocaria de la següents manera: per donar una informació, depenent de la persona li diràs d'una manera o altre perquè el missatge arribi el màxim de clar i de forma adequada. Potser tu tens una forma de ser i diries les coses d'una determinada manera, però depenent de a qui li diguis canviaràs el to, la postura, ...).
- el mestre és aquella persona que t'agafa la mà i et porta a la vida (et porta a llocs desconeguts fins ara, però meravellosos al mateix temps. Perquè el mestre ha de saber motivar a l'alumnat amb els nous coneixements).

http://www.tv3.cat/videos/3928590/Ser-mestre-com-i-per-que

Els consells de gent experimentada crec que sempre són importants... perquè et poden ajudar amb la tasca diària o a enfocar la docència des d'un altre perspectiva.

1 comentario:

  1. A més les persones amb experiència ens poden servir de referent per saber com volem ser o com no volem ser. Veure experiències o sentir opinions dels professionals de l'educació sempre ens enriquirà.

    ResponderEliminar